Welke meerwaarde kan nano goud betekenen voor je gezondheid?

Nano goud is een mineraal dat iedereen in een bepaalde mate nodig heeft. Het gebruik ervan wordt in de praktijk onder meer gelinkt aan een goede hersenfunctie. Goud staat er vergelijkbaar met andere mineralen om bekend een voedingsstof te zijn welke regelmatig vanuit onze voeding of door middel van een supplement kan worden aangevoerd. Voor gouddeeltjes die zich in de bodem bevinden geldt dat ze door bepaalde planten worden opgenomen. Vervolgens worden ze door diezelfde planten omgevormd tot nanodeeltjes die door de mens opneembaar zijn. In het bijzonder voor donkerblauw of paars gekleurde vruchten zoals bijvoorbeeld bosbessen evenals aubergines geldt dat ze nog sporen van goud bevatten. Jammer genoeg zorgen industriële bewerkingen ervoor dat edelmetalen nauwelijks nog in onze voeding zijn terug te vinden. Omwille van deze reden kan gebruik maken van een bepaald supplement dan ook wenselijk zijn.

Op welke voordelen kan je rekenen bij het gebruik van nano goud?

Er zijn best een aantal interessante voordelen die toegeschreven kunnen worden aan het gebruik of de inname van nano goud. Hiervoor geldt bijvoorbeeld dat ze zich kenmerkt door een ontstekingsremmende werking. Verder zijn er nog heel wat andere voordelen aan verbonden. Denk hierbij aan:

  • Ze zorgt voor het beschermen van ons zenuwstelsel; 
  • Er is sprake van een regenererende werking; 
  • Ze stimuleert de aanmaak van collageen; 
  • Ze kan de vorming van rimpels tegengaan; 

Naast bovenstaande staan deze bijzonder kleine gouddeeltjes er eveneens om bekend de prikkeloverdracht te verhogen. Dit zowel in als tussen de zenuwcellen. Daarnaast staat ze er eveneens om bekend de zogenaamde neurotransmitters te stimuleren waaronder bijvoorbeeld dopamine. Voor de gecombineerde eigenschappen geldt dat ze er niet alleen in slagen om de focus te verbeteren, daarnaast kan ook de helderheid van geest evenals de geheugencapaciteit positief worden beïnvloed. Dat geldt overigens ook voor de motorische functies evenals voor het emotioneel welzijn van de mens. Toch stuk voor stuk behoorlijk interessante voordelen waar iedereen in de praktijk uiteraard maar wat graag aanspraak op zal willen maken.

De meerwaarde van nano goud in de praktijk

Nano goud staat er onder meer om bekend een niet onbelangrijke meerwaarde te kunnen realiseren bij zogenaamde neuropathie. Dit is een aandoening van één of meerdere zenuwen. Hierdoor kan het gevoel dat je ervaart in niet alleen de armen en benen, maar ook in het gezicht veranderen. Dit als gevolg van het feit dat de werking van de spieren niet langer optimaal is. 

Het is mogelijk dat er één zenuw niet meer naar behoren werkt, maar het risico bestaat ook dat er verschillende zenuwen door worden aangetast. Naar schatting zouden enkele honderdduizenden Nederlanders te maken hebben met deze aandoening. Verschillende studies hebben ondertussen aangetoond dat nano mineralen er in kunnen slagen om beschadigde zenuwcellen te herstellen. Op deze manier kan er niet alleen minder pijn worden ervaren door de patiënt, daarnaast kan ook de motoriek aanzienlijk worden verbeterd. 

Naast bovenstaande is het zo dat nano goud eveneens wordt ingezet ter bestrijding van de auto-immuunaandoening MS. In het bijzonder zou ze er in de praktijk dan ook in slagen om de afbraak van het zogenaamde myelline aanzienlijk te vertragen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, nano gouddeeltjes zijn ontzettend interessant en kunnen op verschillende vlakken een niet onbelangrijke meerwaarde realiseren voor onze gezondheid.

Misschien vind je ook leuk...