Wat is het SLIMdiet

Er zijn in Nederland veel mensen die kampen met een (lichte) vorm van overgewicht. De meeste mensen in deze groep zijn zich wel bewust van het feit dat ze niet op hun streefgewicht zitten en zoeken naar manieren om hier te komen. Natuurlijk zijn  er verschillende onderdelen die hierbij een rol spelen, zoals natuurlijk de dagelijkse voeding, maar ook zaken als slaap, lichaamsbeweging en de tijden waarop we eten. Er zijn tal van verschillende dieten die als doel hebben om af te vallen. SLIMdiet is een dieetvorm die gebruik maakt van eiwitrijke producten ter vervanging van alle maaltijden. Door tussen de vier en zes producten op een dag te consumeren is het mogelijk om al in enkele weken significante resultaten te boeken.

Maaltijdvervangers in verschillende vormen

Bij veel dieten waarbij er gebruik gemaakt wordt van maaltijdvervangers in de vorm van eiwitrijke producten kan het al snel saai worden, omdat vaak maaltijden vervangen worden door een aantal shakes die maar in een beperkt aantal smaken beschikbaar zijn. Bij gebruik van SLIMdiet is er de mogelijk om het product als shake te nuttigen, maar zijn er ook andere varianten mogelijk. De producten worden gemaakt van poeder dat aangelengd kan worden met water en wat zowel in vloeibare als vaste vorm genuttigd kan worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een pannenkoek te maken of een pizzabodem, maar ook een koude drank of een mousse.

Geen hongergevoel

Het grootste gevaar bij veel dieten, is dat honger op de loer ligt en je vroeg of laat valt voor de verleidingen van een tussendoortje. Met SLIMdiet, is dit maar voor weinig mensen een uitdaging, omdat je tot wel zes producten per dag kan nuttigen die je strategisch over de dag kan verspreiden. De producten zijn rijk aan proteïne en eiwitten, waardoor het hongergevoel verdrongen wordt en er vrijwel geen honger is tussen het nuttigen van de producten door.

1.5 kilo afvallen per week

Het resultaat van het volgen van een dieet is per persoon afhankelijk, omdat ieder lichaam natuurlijk anders werkt. Ook is de mate en consistentie belangrijk voor het uiteindelijke resultaat. Wanneer je er ervoor kiest om SLIMdiet bijvoorbeeld alleen door de weeks te volgen dan kan dit een negatieve invloed hebben op het resultaat. Over het algemeen mag er uitgegaan worden van een gewichtsverlies bij vrouwen in de eerste aantal weken van ongeveer 1.5 kilo per weer indien het dieet gevolgd wordt op de manier zoals deze voorgeschreven is.

Misschien vind je ook leuk...