Over Liposuctie

Zowel mannen als vrouwen ondergaan liposuctie om verschillende doelen te bereiken. Sommige mensen willen er beter uitzien in een badpak, terwijl anderen jeans willen vinden die comfortabeler zitten. Liposuctie is een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen; als zodanig is de kans groot dat u uzelf de simpele vraag heeft gesteld: “Is liposuctie geschikt voor mij?” Er zijn misvattingen over de redenen voor liposuctie en of liposuctie de gewenste resultaten zal opleveren. Als u liposuctie overweegt, moet u op de hoogte zijn van populaire mythen en feiten hierover.

Mythe-1: Liposuctie kan een vervanging zijn voor dieet en lichaamsbeweging.

Feit: liposuctie is NIET bedoeld om de routine van gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging te vervangen; in feite is het even belangrijk. Oefening helpt u om uw algehele lichaam strakker te maken, voorkomt vetafzetting in interne organen (zoals darmen, lever, hart enz.) ) die ondanks regelmatige lichaamsbeweging nog steeds vet vasthouden. Liposuctie moet idealiter worden gebruikt nadat u een gezonde levensstijl heeft ontwikkeld (stabiel gewicht, regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding) die u zelfs na liposuctie kunt volhouden. In feite is dit essentieel om de resultaten van liposuctie te behouden.

Mythe 2: Liposuctie is een kortere weg naar gewichtsverlies.

Feit: liposuctie is GEEN kortere weg naar gewichtsverlies. Het is zelfs bijzonder geschikt voor mannen en vrouwen die dicht bij hun ideale gewicht zitten, maar geïsoleerde, ongelijke vetgebieden op hun lichaam hebben die nooit verdwijnen met lichaamsbeweging of een dieet. Het is geen oplossing voor zwaarlijvige personen wiens hoofddoel aanzienlijk gewichtsverlies is.

Mythe 3: Liposuctie zal uw leven veranderen, afgezien van de verandering in uw lichaam.

Feit: zorg ervoor dat u liposuctie om de juiste redenen wilt aanpakken als probleemgebied op uw lichaam en niet alleen als een snelle oplossing voor uw levensproblemen. Liposuctie zal u niet “onmiddellijk met vertrouwen vervullen”, hoewel het bij dat aspect van uw leven kan helpen, zolang u realistische verwachtingen behoudt. Liposuctie kan u alleen fysiek veranderen, en hoewel u zich misschien meer zelfverzekerd voelt nadat de procedure is uitgevoerd. Als u erop voorbereid bent dat uw leven niet van de ene op de andere dag op magische wijze zal veranderen, dan is liposuctie wellicht iets voor u.

Mythe 4: Liposuctie zal cellulitis genezen of alle tekenen van veroudering op uw lichaam omkeren.

Feit: Liposuctie is geen manier om losse, slappe huid of cellulitis te behandelen, dit is de rimpel van de huid die vaak wordt aangetroffen op de onderbuik, armen, billen en dijen. Oudere patiënten met verminderde huidelasticiteit bereiken niet vaak dezelfde resultaten als jongere patiënten, omdat de beste resultaten worden bereikt wanneer de procedure wordt uitgevoerd op een stevigere, meer elastische huid. Mensen met een slappe, losse huid hebben mogelijk andere procedures nodig met liposuctie om extra huid te verminderen, zoals buikwandcorrectie en armlift. Liposuctie biedt een extra hulp door extra vet uit uw lichaam te verwijderen en u er in het algemeen fit uit te laten zien.

Mythe-5: Liposuctie kan je eruit laten zien als een model.

Feit: Liposuctie kan u geen ander persoon maken. Het is eigenlijk je krijgt waar je mee komt. Mensen willen vaak een zandloperfiguur of een sixpack, maar zulke dingen zijn afhankelijk van veel factoren waar je geen controle over hebt, zoals je lichaamsbouw, erfelijke eigenschappen, genetische aanleg en levensstijl enz. Als je een verbeterde versie van jezelf verwacht, dan kan liposuctie nuttig zijn.

Bekijk deze en meer behandelingen op Ivy clinics

Misschien vind je ook leuk...