Acupunctuur in Utrecht volgen

Acupunctuur in Utrecht is een goede manier om vermoeidheid aan te pakken. Voordat Corona om de hoek kwam kijken zaten we als mensen vast in productiviteit. Een rijdende trein die maar door bleef gaan. Toen de pandemie plaatsvond wisten veel mensen niet wat ze hiermee aan moesten. Velen moesten ineens vanuit huis gaan werken en proberen het werkleven met hun privéleven te combineren. Mensen zijn nog steeds een beetje blijven hangen in dat gevoel van vermoeidheid en dit is moeilijk weg te nemen, sommigen vinden het lastig om motivatie te vinden en hier kan acupunctuur in Utrecht bij helpen. Vermoeidheid kan mentaal als enorm zwaar worden ervaren, het kan de kwaliteit van je leven erg onder druk zetten. Met acupunctuur in Utrecht kan er worden gekeken waar je een tekort aan hebt. In de Chinese geneeskunde zijn een aantal factoren waar naar wordt gekeken als er een behandelmethode wordt toegepast.

Wat kom je tekort?

Er zijn een aantal factoren die de oorzaak van vermoeidheid kunnen aantonen volgens de Chinese geneeskunde. Wanneer je een energie (qì) tekort hebt, betekent dit dat je lichaam onvoldoende energie heeft. Dit komt van het eten en de lucht die je lichaam binnenkomt. Wanneer je dus niet goed genoeg eet, een spijsvertering hebt met problemen of wanneer je longproblemen hebt kan het zijn dat je je sneller vermoeid voelt. Je bent snel buiten adem bij het uitoefenen van lichamelijke beweging of je wordt vermoeid wanneer je iets hebt gegeten. Van eten is het de bedoeling dat je energie krijgt, niet verliest. Wanneer je dan last hebt van een energietekort kan worden gekeken met acupunctuur in Utrecht, een kruidenmengsel of voedingsadviezen naar hoe je deze problemen kunt aanpakken. Acupunctuur in Utrecht is zeker geschikt voor mensen die niet tot oplossingen kunnen komen met reguliere Westerse geneeswijzen of op zoek zijn naar natuurlijke methoden.

Je lijdt aan bloedarmoede

Niet alleen een slecht eetpatroon met ongezond voedsel kan zorgen voor een tekort aan bloed, maar ook bloedverlies of zelfs een chronische ziekte kan hier veel invloed op hebben. Deze problemen zijn veel voorkomend bij mensen die bijvoorbeeld net zijn geopereerd of zijn bevallen van een kind. Vaak zien mensen die dit ervaren er bleek uit en kunnen ze last hebben van oogproblemen. Naast bloedarmoede kan het probleem ook een tekort aan yin of yang zijn. Deze twee zijn een balans in je lichaam tussen warm en koud. Wat ook nog zou kunnen zijn problemen aan je lever die vermoeidheid veroorzaken maar ook slijm en vocht ophoping of chronische pijn kunnen bijdragen aan het voelen van extreme vermoeidheid.

Krijg je vitaliteit terug met acupunctuur in Utrecht

Door samen met je acupuncturist te gaan kijken waar de oorzaak van je problemen ligt kun je er makkelijk achter komen waar je behandelt moet worden. Door daarna wekelijks acupunctuur in Utrecht te volgen kun je erna makkelijker omgaan met onder andere vermoeidheid. Je zult vanzelf merken of de behandeltechnieken aanslaan of dat het niet werkt voor jouw lichaam. Voor iedereen werkt dit natuurlijk altijd anders en er zijn enorm veel alternatieve geneeswijzen die je kunnen helpen van het bestrijden van je mentale of fysieke problemen.

Misschien vind je ook leuk...